Fullproppad vecka

Lillis och Adelina har varit i Vasa nu, och jag har försökt träffa dem så mycket som möjligt fast de är svårt att hitta tid som passar båda. Sötnos På måndag var vi hem till Lauras och Köpis nya hem. De har just byggt i Sundom, och det var så fint och hemtrevligt där. 


EllenAdelina&EllenPå tisdag kväll var jag ännu och hälsade på, eftersom A&A skulle åka hem på onsdag. Adelina är nog världens sötaste unge jag någonsin sett!

Annars så har jag denna vecka jobbat, träffat kompisar, varit och fixat fransarna, hängt hos både mamma och pappa, hälsat på Kirsi&Jeppe och önskat dem gott nytt år, och shoppat inför det nya året. Idag åker vi iväg till Kalajoki för att fira nyår med ett helt gäng härliga människor! GOTT NYTT ÅR! 

En årsresume kommer upp senare hit.


Julhelgen

Julhelgen har gått så himla fort och idag har redan årets sista vecka börjat! Jag har haft en så skön jul med mina nära och kära.


Julbastu.Chill på julaftonsmorgonen.
 Julgröt hos mummi med släkten.

Vi fick med Janina världens skönaste mysdräkt av Fanny <3 i den vill jag bo 24/7

En massa gott har vi njutit av hela helgen! 
Min snygging!Julen är min absoluta favorit högtid.
Julbordet hos mommo&moffa.Paketsutdelning på julaftons kvällen hos pappa.Härliga jul <3Julmat hos mamma på juldagen.
Några av bilderna är lånade av Josefina.
Jag jobbade både julaftons och juldagsnatten.På julannandag var vi och kollade Sport-Hifk.
Hallen var slutsåld och det var toppen stämning i hallen!
Tack för en alldeles underbar jul till min fina familj och den närmaste släkten.


All good things comes to an end

Har äntligen gjort världens svåraste beslut som jag tänkt på säkert de senaste två månaderna nästan varje dag. Om jag ska fortsätta (tävlings) cheerleadingen nästa säsong eller inte. I ett skede var jag säker på att jag skulle sluta, men då säsongen började närma sig sitt slut var det inte lika självklart mera. Efter många om och men så har jag kommit fram till att jag inte kommer fortsätta med världens bästa sport nästa år mer. Cheerleadingen har varit en stor del av så gott som halva mitt liv, men nu kommer jag inte träna mer, inte iallafall på FM-nivå. Jag överväger ännu tanken på att fara med i träningslaget Rhodium, men det återstår att se. Det största beslutet var att inte delta i karsinnat till Platinum. Det känns konstigt, men på samma gång vet jag att jag väljer rätt.
 
 
 
 
 
80-tals tematräning
 
 
 
 
 
 
 
 
En av de viktigaste som finns!
 
 
 
 
 
 
 
 
Har haft en toppen förra säsong i Platinum. Vi har haft helt toppen "joukkuehenki", sammanhållning, eller laganda. Bättre kunde den inte varit, och vi har haft så himla roligt tillsammans! Jag kommer sakna dethär laget så mycket, och jag är så glad jag fått vara en del av det. Så det känns bra att sätta punkt här och fortsätta mot nya äventyr. Nästa säsong kommer bli mitt första som cheerleading coach. Jag är lite nervös, men tror de kommer bli bra! Så helt out of business är jag inte ändå. 

:)Idag har varit både en bra men också en dålig dag. Jag börjar med det negativa, är sjuk atm och har feber, sjuk hals, osv. Typ allt som hör till flunssa. Jobbigt att vara på sjukledigt och jobbigt att vara sjuk just före jul.

 Bra saker är att jag har fått spendera tid med världens bästa mamma och njuta av hennes goda mat. Finns inget bättre <3 Har dessutom fått goda nyheter som har med min framtid att göra! Iam soo happy! :) Mer om de någongång senare då jag känner för att berätta om de, so long får ni vara nyfikna en stund till! 
When you feel so tired but you can't sleep

Känt mig hängig hela dagen, och mått illa. Inte konstigt. Mätte febern och den var 38,1. Jag brukar ha typ 35. Hela kroppen värker och jag är såå trött men får inte tag på sömnen. Nu ska jag iallafall försöka. Godnatt! 

Weekend

Helgen som var kändest konstigt lång, men kanske för att jag slutade jobbet på fredag redan klockan 14. Efter jobbet var jag och hälase på mummi, sen for jag till pappa, och vi for med honom och hömtade en julgran. Slutet av kvällen spenderade jag på WH tillsammans med Kirsi & Juliette.
 
 
 
 
 
 
sötnos
 
 
 
 
glögg & pepparkakor
 
Det blev verkligen en skön fredagskväll och jag fick julfiilis. Jee :)
 
 
 
Lördagsoutfit
 
 
 
 
 
Vi lunchade med Laura på stan
 
 
 
På kvällen var det på schemat middag med laget + begravningsfest på Penthouse
 
 
 
Platinum
 
 
 
For via Emmi också före vi for vidare till Fontana!
 
 
 
2 fina pinglor
 
Söndagen blev rätt så slö, sov länge, träffade vänner och släkt senare. Bra så.
 
 

Inspirationskälla

Jag brukar se rätt så lite på TV, serier osv. Detta bara för att jag helt enkelt inte har tid. Om jag skulle ha mer tid skulle jag se mer på TV, okej kanske inte TV, men serier. Det ända jag följer med dagligen är Salkkarit (surprise!). Då Syke kom kollade jag också på det, och Solsidan såklart. På svenska PH har jag brukat se, men denna höst har jag inte hunnit. Sen finns de vissa program man kan se på ibland, men inte några som jag följer med på de sättet. Nu då de faktist är jullov från skolan och jag inte har dödsmycket skoluppgifter ändå att laga, så nu jäklar ska jag börja kolla på min absoluta favvo serie igen, nämligen Gossip Girl! Det finns ingen bättre serie än GG och ingen skådis är lika bra som Blair! 


Bästa Blair Waldorf och hennes attityd!

Dålig start, bättre slut

Okej. Idag fick jag uppleva världens mest störande fiilis. Hade tent i statistik (som jag läst på super mycket). Jag tyckte att jag kunde den rätt så bra (för att ha mina kunskaper i ämnet då). Men då jag sitter och skriver tenten kommer jag inte på ett av de lättaste begreppen, seriöst?! Jag försökte allt för att komma på vad de betydde men de slog helt jävla tomt i mitt huve? Total blackout. Jag gjorde de andra uppgifterna imellan och tänkte att jag minns de kanske sen, men nej. Jag satt en halvtimme extra och försökte vrida och vända i mitt huvud att va fan betydde det, men förgäves. Jag svarar bara nåt och lämnade upp tenten. Då jag öppnar dörren och kliver ut från auditoriet så slår det mej som en blixt vad de betydde! Jag har aldrig känt mig lika dum och arg/störd osv samtidigt. Påriktit. Jag missade där kanske de avgörande poängen för att helst bli godkänd. SÅ JÄVLA STÖRANDE. 


Minen beskriver bra mina feels... 
Sometimes you just need to talk to the right person just to feel good again. Texten ovan stämmer så bra. När man talar med någon, som man inte känner så bra eller är ens närmaste vän så får man nya synpunkter på saker och ting. Man har lättre att förstå varför saker gått som de gått och det är så mycket lättare att glömma och gå vidare. Det gjorde jag idag. Jag mår så mycket bättre nu! Är så tacksam för alla fina personer som jag har runt om mig. Bara guld. 


<3


#SM2016

Ihelgen tävlade vi i cheerleadingens FM-tvälingar som varje år hålls i Helsingfors ishall. Man tävlar alltid om titeln inför nästa år. Så nu de som vann, blev finska mästare för året 2016 osv.
 
 
 
 Vi började fix håret redan i bussen.
 
 
 
 
Såhär såg första delen ut. (Jag vill också kunna fläta sådär fint!)
 
 
På fredag kom vi fram till Helsingfors någongång på kvällen, vi var och registrerade oss inför tävlingarna och hängde på hotellet resten av kvällen.
 
 
 
På lördag åt vi en riktigt dunderfrulle. Det bästa med att sova på hotell är nog frukosten!
 
 
 
 
I bussen påväg till Ishallen.
 
 
 
 
 
 
Vi hade beställt nya tävlingsdräkter, men de hann inte komma så vi fick nöja oss i de gamla. Så surt.
 
 
 
 
 
 
 
Träffade på pappa också i ishallen!
 
 
 
En bild som SCL tog på vår loppupyra.
 
 
 
 
 
Iron & Platinum
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här kan ni se vårt tävlingsprogram!
En pyramid och en stund misslyckades, så det kunde ha gått bättre!
Men vårt lag var nöjda med placeringen, eftersom vi inte hade några förväntningar alls på någon placering. (Eller en bättre än i kvaltävlingarna och det lyckades vi med) Det var redan en vinst att få tävla i FM, eftersom det inte alls är självklart man slipper med dit. Det är så hård "taso" (vad är det på svenska?) i Finland. 
 
 
 
Vi lämnade för en till natt till Helsingfors med dessa underbara tjejer.
 
 
 
 
Finaste syster!
 
 

every day may not be good, but there is something good in every day

Nu just känner jag mig så lost. Det finns så svåra val som borde göras och hur jag än vänder och vrider på saken så kommer jag inte fram till någonting vettigt beslut alls. Sen finns de småa val som påverkar större val osv. Jag vet inte riktigt vad jag vill göra med mitt liv, det enda jag vet är att jag vill leva det fullt ut. Som bäst sliter jag som fan med en massa skoluppgifter och deadlines för att komma vidare, och helst få kandidatexamen avklarad. Är på god väg men det är ändå mycket på gång, och det tröttar ut en så mycket. En tent kvar (ofc den jobbigaste, men jag ska klara det!!) och sen får man hålla lite paus från skolan, och jobba istället. Någon som har bra tips på hur man ska välja rätt?
 
 
 
Det blåser alltid i Vasa..
 
Fast jag har haft en av de jobbigaste veckorna under hela året både med personliga saker, men också med skolgrejjer (känns som jag jobbat 24/7) nästan.. och så är det tävlingsvecka så pressen och stressen finns hela tiden med, så har det också hänt bra saker.
 
1.Fick inbjudan till en jobbintervju, som äger rum nästa vecka. Skulle vilja ha jobbet helt superduper mycket, men är redan glad jag kom så långt så jag slipper på intervju! :) Håll tummarna!
 
2. Gårdagens träningar var ett par av de bästa på hela året! Det gick så otroligt bra, och vi kämpade för att lyckas, och känslan då vi första gången gjorde en helt "puhdas" ohjelma, alltså att ingenting misslyckades är obeskrivlig! Lycklighetsgrad till 1000! Skulle ha kunnat börjat gråta för att jag/vi var så lyckliga och glada! FM här kommer vi! Dessutom glömmer man allt annat då man tränar, för man har inte fokus på något annat och det är otroligt skönt.
 
3. En av årets bästa helger är lätt på kommande. FM-tävlingarna är cheerleadingens höjdpunkt för hela året. På cheerleading tävlingar är det så otroligt bra fiilis, alla är glada och huvudsaken är att man gör sitt bästa, och alla lag hejjar på alla! Så glad att jag ännu en gång kommer få uppleva detta. (Berättar mer om tävlingarna efter helgen)
 
 
 
 
 
Kisaviikko, paras viikko!
Världens bästa lag och tränare ♥ Ihelgen får vi äntligen visa vad vi går för, efter alla motgångar vi haft!
 
 
 
 
Fick också hem på posten en alldeles underbar klänning idag! Nu behöver jag inte tänka på vad jag ska ha på ihelgen! Man ska försöka tänka positivt i alla situationer, för då känns allt så mycket bättre.
 
 

Cause I'm missing more than just your body

Jag vet inte var jag ska börja skriva eller vad jag helst ska eller vill skriva. Men nu just känns de som att jag bara vill skriva någonting för att lätta på mitt hjärta.
 
 
 
Ibland känns det som att livet bara är så orättvist. Man gör allt man kan för någon och får så lite tillbaka. Det känns helt jävla skit.
 
 
 
Så sant.
 
 
 
När man är lessen så känns det så peppande att läsa quotes, och jag vet att tid hjälper mot alla sydänsurut iallafall. Man måste bara hålla sig positiv och tänka på alla bra saker man har och på alla personer som man har runt om en som man vet bryr sig och som finns där.
 
 
 
När man är lessen så är det bäst att bara gråta om de känns så, och de är ingen vits att hålla tårarna tillbaka. Tårar och att visa sina känslor och att vara lessen, hjälper en att komma vidare.
 
 
 
 
 
 
Brukar aldig skriva nåt så super personligt här, men nu kändest de som att de behövdes bara. Det är viktigt att ta sin tid och visa sina känslor och inte hålla dem tillbaka. Vill ännu säga att jag har världens finaste personer runt mig och ni är så guldvärda. ♥
 
 
 
Nu ska jag gå och sova, och jag vet att allting känns så mycket bättre ren imorgon!
 
 

X

Chill helg bakom, med mycket god mat! Haha. I helgen flyttade jag in på WH för att sköta Baloo. Har haft Niksu som sällskap till största delen. Har också agerat chaffis åt pappa & co. Så där har helgen gått i sitt nötskal. Men ännu före vi kommer till helgen, så var jag på torsdag och tränade benen, lunchade med Janina&Jonas, var på kaffe med Laura& Ellen. På träningar, och på fredag på bikinibootcamp.
 
 
 
Benträning
 
 
 
 
 
 
Ellen & Laura
 
 
 
 
Från torsdagens träningar
 
 
 
 
 
Niksu fixade mitt hår på lördag, om jag själv skulle kunna göra en massa olika flätor i håret så sku mitt hår säkert alltid vara flätat. Det är simpelt, men fint.
 
 
 
 
 
På lördag var jag på stan med fina Janina ♥
 
 
 
Lördagens mys outfit. Köpte den mysiga tröjan på gina tricot. Så skön!
 
 
 
 
 
Kvällen avslutades med bubbelopool & bastu. Perfekt för kropp och själ.
 
 
 
 
Från gårdagens träningar då vi firade Finlands självständighetsdag!
 
 
 
 

Julstädat

 
Min fammo var alltså och städade åt mig på söndag, och det blev så himla rent och fint! Är så sjukt nöjd! Var idag och inskaffade lite nya julpynt. Bland annat den där tomten, ljuset och underlaget, + lite nya färgs bollar till mina happylights.
 
 
 
 
 
Vi ändrade också om lite och flyttade sängen andra vägen! På så sätt känns det som att jag fick mer rum i lägenheten och speciellt framför klädskåpet.
 
 
 
 
Blev genast kär i tomten då jag såg den! Såå gullig! Någon som håller med?
 
 
 
 
Jag gillar så mycket min lägenhet. Trivs så bra och det känns verkligen som ett hem. ♥ Ljus och en massa lampor måste nog vara det mysigaste som finns. Julen är min favorit högtid på hela året och jag ska njuta fullt ut så länge det varar! Kram på er alla för att ni orkar kika in här och läsa! Ni är guld :)

RSS 2.0