kommer inte på någon rubrik

Halåå!
Märkte det var nästan en vecka sedan jag bloggade sist. Men det har haft sina orsaker. Nu skall jag berätta lite vad jag gjort.
Förra veckans onsdag då åkte vi iväg till Lappland, där en 2 tiden. Vi var framme först på kvällen och på natten var Janina och de, hade just somnat då de kom. Blev en lång natt, talade långt in på natten med mummi och efter det fick jag inte tag på sömnen då jag hörde en massa klockor ticka.. Värsta jag vet nästan.
torsdag blev det en ganska tidig väckning.. hela släkten (så gott som) samlades vid mummi, så där sov man inte mycket. Vi for med pappa, Kira och Jonas en stund och köra där en 13-tiden. Klockan 16 började ukkis = (faffa) begravning. Den räckte hela eftermiddagen, kvällen och var väldigt fin ♥ Där en 9 tiden började färden mot Vasa igen. Vi var framme i Vasa där en 04 tiden på morgonkvisten..


Janinas bild. Före begravningen. Tog en massa bilder där, men gjorde valet att inte ladda upp några foton alls hit. Kanske senare någongång. Får se.fredag började först skolan 11.40 då provveckan inletts. Hade inget prov på morgonen som tur så.. Blev inte mycket sömn den natten, och var ganska trött under hela fredagen. Gick ändå med Fanny en stund på stan. Jag köpte en jeans väst som jag länge velat ha, och en tunika. Kan ta foto på dem senare. Kvällen var en myskväll med Fanny, Lillis & Gabi. Vi kollade bl.a på filmen Flirting with Forty, som var SUPEEER bra! Jag sov natten hos Fanny.


lördag sov jag och Fanny länge.. Steg upp först en 2 tiden. Så skönt med en ordentlig nattsömn! Vi gjorde inget speciellt på dagen, körde runt och yrade som vanligt. På kvällen åt vi super god soppa hos Fanny, som Kirsi lagat. Kesäkurpitsa keitto, gott! Kvällen började vi PIRATEBAR me gamlis gänget, det var sååå roligt och vara med dem. Mera sånt! Senare for vi ut och köra och sedan till Aksu, var de va lite folk. Bilder hittar ni på JAE's blogg. Orkar inte ladda upp många. Natten sov jag hos Gabbi 


älskar fotot!! Haha va roligt de var ;)


bästa koppen jag hittade.. Haha!

söndag vaknade vi där en 1 tiden med Gabi. Vi började dagen med att äta tortilla som var så gott. Lill hämtade oss en halv 4 tiden och vi for och kolla på Cheerleading uppvisningen på Variska. Tyckte alla lag var jätte bra och det var roligt att se på. Kändes aningen konstigt att sitta och se på då man vart me så många år bakåt.. Men skönt för stunden. Nu just är det skönt med paus. Men en dag igen jaa då ser ni kanske mig där på scenen ännu.. Man vet aldrig vart livet för en. Uppvisningen slutade där en 17 tiden och vi slapp hem med Sabina. Hela eftermiddagen satt jag på terassen och läste på engelska prov.
Hade en bra dag ända tills någon kom och förstörde den med att säga saker den vet jag hatar att höra och som gör mig lessen.

Idag (måndag) började dagen med att jag cyklade till skolan och där hade vi engelska prov klockan 9. De var svårt, och fattade inte nära på alla uppgifter. Hoppas så mycket på ens godkänt! Efter det åt jag lite i skolan och sen gick till stan med Mirwa var vi träffade Gabi & Janina. Där köpte vi några studentpresenter. Vi åt på salu med Jae & Gabi. Senare hämtade Lill mig och Gabi vi for och sitta på Paradise en stund. Lill förde mig till skolan och jag cyklade hem. Då jag kom hem for jag nästan genast och läsa lite på förra veckans Seiska, de slutade med att jag somnade för någon timme. Vaknade av att alla gäster kommit hit, på Josefinas födelsedags kaffe. Steg upp och umgicks med dem en stund. Ända tills jag tog en lenkki till gymmet, var jag träffade Mirwa och vi for på spinning. Den var super bra idag, men tung. Kan också bero på att de inte blivit gymmet på nästan en månad. Nu får jag verkligen skärpa mig! Pappa hämtade mig 2+ och vi for och köra bil. Det gick perfekt ända tills jag hamnade in på en liten gränd och måste backa bilen, köra backa svänga, allting säkert 1000 gånger. Plus att de blev mer press då Janina & Peter såg på. Nåjaa då jag äntligen sluppit iväg säger pappa vid riksåttan sväng till höger och jag tar in på vänster fil.. Som slutar senare i en återvändsgränd p.g.a att vi tappade bort oss, perfekt! Samma sak igen bara att jag hade ännu mindre utrymme än gången före det.. Nåjaa allting löste sig till slut!
Nu skall jag gå och sova, godnatt sov gott ni också! :)GRATTIS till Lill som slapp vidare från inträdesproven till soveltuvuus kokeet! De var så roligt att få telefonsamtalet av henne, då hon ropade WÄÄWÄÄ och berättade hon sluppit vidare. Är verkligen lycklig för hennes del! ♥


behöver sommarlov nu!

Har ännu en hel hop skolsaker kvar, tiden räcker snart inte till. Nu skall jag göra modda termförhöret klart så jag kan lämna in de imorgon innan jag åker. Har nästan ingen motivation kvar alls någomer, längtar mer efter sommarlovet nu än någonsin! Nåjaa har ju iallafall tid att jobba i bilen imorgon, måste bara ta med laptopen. Då skall jag göra varenda jävla uppgift, och inte sluta förrän jag är klar, de är ett som är säkert. Sen skall jag också få köra en bit, iallafall något att se fram emot! :)
Har också kollat på lite klänningar & annat sommarstuff på Nelly idag, blir nog att beställa någonting. Bara jag bestämt mig för vad.


vid Jae's förra sommaren


tuesday 25.5-2010

Blev inget bloggas senare igår, hade så bråttom med allt. Körningen gick ganska bra, några små fel. Vi körde först till Janina var hela släkten var samlad, haha nå inte riktigt men. Iallafall så hade Sirpa & Peter, Jukka & Satu kommit hem från Californien. Var där någon timme och så pratade vi lite om morgondagens lilla "resa". De kommer inte bli roligt men.. Då jag skulle köra iväg därifrån stod förståss alla ute på gården och så med spänning hur de skulle gå för mig.. Haha de slutade med en rivstart!! Hela kvällen jobbade jag med skolarbeten och kollade salkkarit förståss ;)
Idag på jumppatimmen spelade vi volleyboll och gud vad jag väntar på att slippa till beachen och spela, de var så roligt! Nu sitter jag i skolan och skall snart börja jobba med modda termförhör. Tänkte bara meddela att jag inte hinner blogga mycket eftersom min stora hög med läxor, projekt, essäer, sammandrag, matteuppgifter osv.. + att jag imorgon reser bort, för någon dag med släkten.
DISA ♥, borde jag också hinna träffa, det var sååå länge sen! & vad jag saknar henne!


monday 24.5-2010

Första dagen i veckan så gott som avklarad. Skolan var helt perus, och fick många uppgifter klara. Var me kockgruppen idag och åt till Chili & Lime, som jag inte gillar så hemskt mycket, men helt ok mat. Vi tyckte med Nann & Mirwa att Saluhallen är mycket bättre, som är sant! Har just kollat Päivien Viemää och skall nu fortsätta med min hop av skolsaker som skall vara klara före perioden är slut, alltså har jag inte mycket tid på mig. Senare ikväll blir det att fara och köra bil, håll er borta från trafiken, de var ett tag sen jag var där så ;)bild från båten på höstlovet.
& på tal om kryssning och båtar så fick vi nu sist och slutligen plats till abikryssningen på Silja Europa!!! JESS! :D


helgen

Fredagen var super härlig. Vi satt ute på terassen hos Lill grillade, drack och var med fina människor. Något mer tänker jag inte berätta. Igår var vi på picnic (jag, Fanny, Eve & Krisu) efter de kollade vi 2 filmer i teatern vart Gabi & Lill också kom. Båda filmerna var bra, för en gångs skull. Senare på kvällen for vi bara ut och köra lite runt om, och kvällen slutades hos Fanny, var jag sov. Idag var vi också på picnic och så kollade vi ännu en film (som var mega dålig!) Jag sov halva filmen. Nu skall jag göra lite skolsaker, och gå och sova tidigt.bild från fredagen

mer hittar ni antagligen imorgon på www.llill.blogg.se


projekt i skolan

Blev skolan idag som jag planerat, skönt så lämnar man inte så mycket efter. Nu har vi geografitimme och jag och Emilia jobbar med Hawaii. Nu skall jag fortsätta. Skolan slutar 2, och nångång 3 tiden drar vi till Lillis. Var vi skall vara ikväll! (;


min farbrors bild


thursday 20.5-2010

Hela gårdagen låg ja i sängen och mådde för jävligt. Hade fått spysjukan, kunde inte äta något, ända jag fick i mej var en fanta. Behövde hela tiden på WC, fick underliga magkramper som tog så ont, har aldrig haft så sjuk mage. Dagen kändes oändligt lång, sov inget förra natten, högst en timme sammanlagt. Idag har det varit bättre, ingen sjuk mage, och jag har int spytt iallafall. Fått i mig lite mat till och med! Imorgon skall jag no fara till skolan, de känns iallafall helt ok nu.
googlebild


tuesday 18.5-2010

Kom just hem. Har varit för mesta delen ute med Linus idag, som jag inte träffat på evigheter känns det som, men vi var också en stund med Krisu & Fanny. Kändes så skönt att få vara med mina vänner, och bara ta det lugnt. Just vad jag behövde idag.. Hoppas ni haft en bättre dag än mig.Linus på hans villa kanske 07? 08? minns inte


why do all good things comes to an end?


Förstår inte att ett telefon samtal kan ändra sådär mycket. Jag kan inte tro de vad som har hänt och jag vill inte heller. Nejnejnej, varför? De är ofattbart... Känns som jag inte har lust med något alls nu, vill bara bakåt i tiden. De känns så svårt och oförståeligt.. Måste fa ut och samla ihop mina tankar, de är helt snurriga och upp och ner..


om lördagen 15.5-2010

Kom för ett tag hem från lenkkin och är röd som en tomat. Men nåja lite om helgen nu.
På lördag började vi med att vara hos Jae. Vi grillade och drack där ute på terassen, så skönt i det fina solskenet. Olli förde oss till Åminne där en 10-tiden, satt hela tiden nästan på en och samma brygga så träffade inte så många olika personer, men några iallafall. Därifrån for vi med Kim som tog hem mig & Fanny. Kvällen avslutades vid Jae, vart Darjan, Albrim, Karvann, Krisu, Eve och Niksu också kom en sväng.

Nedan lite av JAES bilder.


Gabi


Lill


Jae


Fanny


Eve


jag


OlliDisa ♥


Robban me sin kära krokodil


gulle


krokodilen fick en puss


och en till


jae kuna int heller motstå


Sanna ♥
monday 17.5-2010


jag & Anna våren 09


I skolan nu.. Vi har geografitimme och jag skall snart börja jobba med Hawaii projektet. De skall vara färdigt om  lite på en vecka alltså den 28 maj. Klockan 2 slutar skolan och då far jag med Iia till VYI på kockkursen. Far därifrån tidigare till hälsocentralen för att kolla upp min hals som varit sjuk i över en vecka, som inte är normalt för mig. Måste få medicin nu, kan knappt äta något då de tar så sjukt att svälja.
Ikväll blir de antingen gym, lenkki eller bilkörning. Beror på hur länge allt tar på hälsocentralen.


Laddar ikväll upp bilder från lördagen och berättar då mera om min helg.


@ whitehouse♥ honey


Har haft en skön dag på stan med Fanny i den härliga värmen. Gått runt, ätit glass och jag köpte nya skor. Vi har varit hos oss en sväng och nu är vi på White House, Gabi & Lill kommer iallafall snart hit. Blir en chill kväll idag.

friday 14.5-2010

Hejsan!
Dagen började med igår att jag vaknade hos Fanny, nästan genast drog vi in till stan för att möta på krpula Lillis & Gabi. Vi åt med dem i mäkken. Genast efter det for vi till Fanny och kollade en film, som var skit. På kvällen åkte vi en sväng till replot, för vi tänkte grilla på fjärdskär, men bestämde oss att ändå grilla vid Jae. Eve kom också till Jae. Då vi grillat klart kollade vi ännu en film hos Fanny, och till sist for vi ut och köra en stund med Jae, Lill, Gabs & Eve. Nu skall jag i duschen och fixa mig, efter det skall jag vara med Fanny. Uppdaterar senare!jag och Eve i gräset
JAES bild


ett liv utan sorg är som en målning utan skuggor

Halåå!
Blev ingen Hesa resa för mig, eftersom jag både lördag och söndag hade över 39 graders feber. Under de 2 dagarna kunde jag bara stiga upp då jag skulle på WC eller och äta något, och det tog enormt mycket på krafterna. På måndag hade febern redan sjunkit lite. Nu har jag grym flunssa (sjuk hals, hosta, snuva och jag nyser hela tiden!). Blir nog ingen skola imorgon heller och från och med torsdag har vi ledigt ända till måndag, som ett nytt påsklov, skönt! Så jag har bara luggit hemma i min säng de senaste dagarna. Tråkigt, men vill verkligen bli frisk! Har iallafall sluppit långt på den sista Twilight boken, åå vad jag älskar böckerna. Idag har jag för största delen luggit i min säng och mamma har städat mitt rum, jag har bara sagt vad som skall kastas bort. Nu är de som nytt! Vi började klockan 15 å var klara där 20.30.. Huh. Någotmer hade jag väl inte att berätta.


under städningen hittades också min minnessticka som varit försvunnen.. Alla har vi väl varit småa någongång.. HAHA!
Hoppet finns ännu kvar.. Du måste klara dig!
Saturday 8.5-2010

Vi grillade som sagt igår, hos Janina. Vi var jag, Jae, Gabs, Lill, Krisu & Olli. De var super gott då man åt grillmat för så länge sedan sist. Olli for sedan, och vi åkte in till stan och hyrde Roadtrip filmen, som är sååå bra, fast jag Lill och Jae sett den många gånger förr. Tycker alla måst se den! Sedan for alla bara hem och sova, skön fredagskväll!
Lika skönt var de inte idag då ja vaknade med feber, så idag blir de bara att ta de lugnt. Jag måste vara frisk på måndag då vi skall åka ner till Hesa. Usch, jag hatar att vara sjuk!Janinas bild, fotad igår.
På hennes blogg hittar ni också mer foton från gårdagen.

Du kommer klara dig.. du måst göra det!


friday 7.5-2010

Snart skall jag börja fixa mig, sminka och laga håret. Vi har planerat med Lill & Gabi idag, att de skulle vara skönt att grilla ute i de härliga vädret, så något sånt är säkert kvällens planer. Hoppas alla får en bra fredag (;bild från förra sommaren då vi grillade hos Laura & Heidi


thursday 6.5-2010 Royal Konvent & Förfest hos mig

Har inte hunnit blogga något igår, men det var för jag hade så bråttom. Måste städa hela huset, skölja terassen, sopa av den laga i ordning alla stolar, bord osv. Vi hade förfest här igår och sedan for vi på Royal-konevten. Jag hade iallafall en super rolig kväll. Lillis som inte tänkte komma på konventen fick vi också med till slut! ;)

Kapade några bilder av Janina just, både på hennes & Lillis blogg hittar ni mer bilder!
www.yae.blogg.se & www.llill.blogg.se


,
Fanny ♥


Eve & Jae ♥


Topi, Krisu, Nicolas


wednesday 5.5-2010

Idag började skoldagen med en vanlig mattelektion (som gick så långsamt). Satt istället och spelade lite på Lyckes telefon för de var så svårt att hänga med. Efter det började vår temadag, som handlade om kost och droger. Om jag skall vara helt ärlig, lärde jag inte mig riktigt något nytt. Men de var mycket lärorikt att kolla på en film om en svensk flicka som prövade på droger (ecstasy & kokain) på en nattklubb i London och följden av det var att hon dog samma natt eller morgon. Så hemskt, men man lärde sig faktist av det att aldrig någonsin ens tänka tanken att testa droger! För de kan gå riktigt illa t.o.m första gången!
Mamma hämtade mig då skolan slutade och vi for till djuraffären och kollade på kaniner. En svart liten kaninunge fick följa med oss hem, den var inte ens 2 månader. Jag döpte den till Hugo, och så gosig den är! En stund efter att jag kommit hem så kom Lillis och hämtade mig och vi for på Julles minnestund, där var en hel massa folk, till minne för honom. Jag kan ännu inte förstå att sådant här kan hända.. Vila I Frid ♥
Nu skall jag läsa geografi ända till salkkarit börjar och efter det skall vi och köra med pappa.
+ att jag fått sommarjobb idag, vilken skön känsla! Har ni något sommarjobb?


Fånga dagen, och ta hand om varandra!
En bild på Hugo får ni se senare.


tuesday 4.5-2010

Försov mig idag, men hann ändå till skolan i tid. Lätt skoldag bakom, skönt. Resten av dagens planer är att läsa färdigt en bok, läsa på geografiprov, göra några engelskauppgifter, se på Päivien Viemää & Salkkarit + träna. Har inte bestämt mig ännu om de blir gymmet eller lenkki, men idag har jag kanske lite mer lust att fara ut och springa i de fina vårvädret. Men får se vad det blir till, jag brukar ändra mig ganska snabbt så.
Ha en bra tisdag allihopa!GRATTIS OCKSÅ TILL JONAS, som fyller 18 år idag! :)


bild från nyåret 08-09
jae's eller annany's bild


monday 3.5-2010

Gårdagen var jag med Fanny för största delen. Först var vi med Christian hos honom, där kollade han på Chelseas match och vi tog det lugnt så länge. Han blev som galen då Chelsea gjorde mål, haha! Det var sjukt och se på han sprang och hoppade runt i hela huset som en galning.. ja härregud. Halv 6 var vi på RPV-passet på gymmet. Vad man fick träna speciellt lårmusklerna. Efter de hämtade vi Christian och kollade en film, som vi sett förr. Då jag kom hem var jag dödstrött efter helgen med lite sömn, men orkade ändå inte gå och sova. Satt på datorn många timmar och jag gjorde inget vettigt, som jag bordat. Talade ganska länge med Lillis på msn och vi båda berättade en massa saker tur och ordning. De kändes så skönt att bara ha någon som lyssnade på och inte sa några kommentar, utom just där var man vill höra någon liten kommentar. De kändes mycket bättre sedan då jag äntligen slapp och sova.
Kommer inte hinna blogga mycket nu de närmaste dagarna, har grymt mycke skoluppgifter att jobba med och få de färdiga.


30.4 & 1.5 2010

Godmorgon!
Nu skall ni få höra lite om min helg. Fredagen började med att vi for till Emma och firade henne. Vi var hos henne med en stor del av laget. Senare av kvällen fortsatte vi till hoviska, och sedan till stan. Kvällen slutade hos Roope i Vikinga med ett antal vänner. Hade en helt bra kväll, men en lite annorlunda vapp än de tidigare åren. Fiilisen på fredag sjönk lite då vädret var så dåligt.
JAE'S bilder nedan, mera hittar ni också på hennes blogg.


EMMA som just fyllt 20!


bild från Emma
Heli, Jessica, Fanny, Heidi och jag


bild från efterfesten på mig & Lycke

Igår (lördag) var vi ute och körde för det mesta. Vi körde bara runt till en massa olika ställen och hälsade på en massa vänner och bekanta. Vi var bl.a. i Roparnäs, Gamla Vasa, ABC en sväng, Hemstrand, Vasklot, stan och Brändö. Hade en mycket rolig lördagskväll som avslutades hos Matias med Fanny! ♥


RSS 2.0