vad hände ihelgen?

Till en början vill jag be om ursäkt för att jag bloggat så dåligt. Har inte bara hunnit/ och kanske lite lathet också.
 
 
 
Bild från den andra natten på jobbet. Nätterna gick super fort. Då jag jobbade skrev jag kandi och sökte sommarjobb typ.
 
 
 
 
Känslan då man får fa hem och sova efter ett nattskift, oslagbart! (och det bästa är ju att veta alla andra just typ kommit till jobbet, eller är påväg.)
 
 
 
 
På lördag hade vi 5 timmars cheerträningar!
 
 
 
 
På lördagkväll var det Lotta & Ikus förlovning på schemat! Team Kallio hade bestämt sig för att vara nyktra den här gången, det gick bra och hade hur kul som helst ändå!
 
 
 
 
Det blev ganska enkel sminkning. Mina egna fransar ser för jävliga ut efter att haft fransförlängninar sen sommaren, nonstop. Bestämde mig för att ha paus en stund. Det ser alltså inte bra ut att sminka ögonen mycket eftersom att fransarna är så korta. Men blev rätt så nöjd ändå!
 
 
 
 
 
Ända bilden jag fick aikaseks att ta! Men tack för en helt super fin förlovningsfest var det serverades massa god mat, och massa härliga vänner var på plats!
 
 
 
Kvällens sista snapchat. Varför snappar jag alltid på finska? Började just fundera. Säkert för att de flesta kan finska? Eller för att jag har mer finska vänner på SC. Dont know?! Men bra att de som är finska och läser min blogg förstår nåt smått iallafall. Hehe!
 
 
 
 
På söndag började vi morgonen med lenkki tillsammans med Emilia!
 
 
 
På söndag kom mummi också och julstädade åt mig, så lyx!
 
 
 

They say that time's supposed to heal ya

 
Feelsen då jag slapp i sängen idag. Det var såå skönt att slippa och sova! Jag sov till klockan 14, och efter det har jag luggit på soffan hela kvällen typ. Sen hade vi träningar och nu är jag på jobbet igen och ska jobba en till natt. Sen tar jag helg, och då ska jag inte tänka på varken skola eller jobb.
 
 
 
 
 
Så härlig låt. Är kär.

Min vardag, just nu

Atm befinner jag mig på nattjobb. Har senast jobbat natt sommaren 2014, blev tillfrågad och jag tackade ja, eftersom jag inte hunnit jobba på länge mitt från all skolstress, och pengar behövs alltid. Tänkte att jag bloggar ett snabbt inlägg och fortsätter sedan skriva på kandin. Jag har kommit igång med kandin rätt så bra, och mitt ämne är super intressant som Janina hjälpte mig med. Men är som vanligt ute i sista minuten, men ja, jag jobbar bäst under press. Fast jag hur försöker lära mig att börja i tid, så nej det funkar inte.
 
 
Annars då? Vi har mycket träningar från cheerleadingen, och det tar mycket tid. På gymmet försöker jag ändå hinna gå minst 3 gånger i veckan, fast denna vecka tror jag det blir omöjligt. Så, så ser min vardag ut för tillfället. Vad jag väntar på jullov.
 
 
 
 
Jag är säkert världens lataste på att laga mat? Jag tycker det är onödigt att laga åt mig själv. Så på senaste tiden har jag så ofta köpt en ceasarsalladspåse och tillsatt något kött dit, och lite gurka och grynost. Super gott, och lätt!
 
 
 
Dagens quote
 
 
 
 
 
 

fredag, lördag & söndag

Min fredag började med Ainos BBC, och fy sjutton vad det var jobbig, men så skönt efteråt alltid. Kan bara konstatera att Aino är lätt bäst på att hålla jumppatimmar.
 
 
 
 
På kvällen for vi på teater (Espanjan kärpänen) och den var riktigt rolig! Man fick skratta mycket iallafall. Mitt sällskap bestod av Josefina, mamma, moster och moffa. Tack för teatern mami!
 
 
 
 
En bild före teatern på mig och Josefina.
 
 
 
På kvällen körde v spontan utgång med Niksu, Janina och Josefina. Tack tjejer för en super kul kväll!
 
 
På lördag var jag på Sportis match tillsammans med Kirsi, och därifrån fortsatte vi ut en stund till Mällis. Jag var dock hemma redan före klockan 22, eftersom jag skulle stiga upp klockan 7 på söndag morgon. Men hade en super mysig lördagkväll då jag inte träffat henne på länge. 
 
 
 
 
Någon ur mitt lags snapchat. Minns inte vems, hihi. Här är hela vår förening!
 
 
 
 
Bestämde mig före uppvisningen att jag bara sminkar mig lite, och lagar röda läppar istället. Jag tycker själv det blir för mycket om man både har mycket ögonskugga + någon stark färgs läppstift.
 
 
 
 
Iron & Platinum
 
 
 
 
Vi for med Laura på kvällen till gymmet för lite massage + venyttely. Så avslappnande! Efter 20 någongång kom ännu Janina, Niksu och Bia hit. Vi åt tortilla och kollade Solsidan. Toppen avslutning på en toppen helg.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Like the stars hold the moon

 
 
Alltid då jag är lessen eller känner mig nere, så lyssnar jag så ofta på den här låten. Jag vet inte varför egentligen, den kommer alltid först upp i mina tankar, men den är rätt så skön, och Miley har så vacker sångröst. Har spelat den på replay hela veckan typ.
 
 

14:33

 
 
 
Dagen började med RPV idag 0830. Då klockan ringde tänkte jag nog stänga den och fortsätta sova, men tur gjorde jag inte det. Har vaknat hela veckan mellan 10 och 11, så halv 8 kändest rätt så tidigt. Nu som bäst sitter jag på bibban, lämnade just in en uppgift och nu ska jag börja skriva kandi. Jag fick hjälp av fina Janina igår med att komma igång, så nu gäller det!
 
 
 

onsdag

Igår började jag min dag med gym. Jag hade många tankar som snurrade runt i huvudet och tänkte att jag behöver annat att tänka på så jag for till gymmet och tränade benen och rumppan. Gårdagens träning känns verkligen idag, bra så jag kan sitta ner. Haha! Efter benträningen så var jag ännu i solariet och infrabastun, så avslappnande och skönt!
 
 
 
Gårdagens lunch
 
 
 
Och mellanmål.
 
 
 
 
Vi var med mami till matbutiken igår, och hon köpte kylskåpet fullt med mat åt mig, och rosor. Så snäll ♥
 
 
Dagens outfit.
 
 
 
 
Idag hade vi tent i statistik. Jag fattade 0. Omtent här hej! Jag tror seriöst jag aldrig lämnat in ett tomt tentpapper... förrän idag.

-
X

Ibland är det så svårt att börja skriva någonting. Just nu feelar jag så. Har en jävligt stressig vecka på kommande. Massa skoluppgifter och deadlines, och har ingen aning helst hur jag ska hinna med allt. Jag är alltid ute i sista minuten, men det är sant att jag jobbar bättre under press. Nå har börjat dagen med att läsa statistik i flera timmar och kan konstatera att jag fattar 0 många timmar senare, så det känns ju inte sådär morjens med tanke på att det är tent på onsdag. Så idag och imorgon kommer jag bara läsa statistik, och får hoppas man börjar förstå något i något skede.. Vad annat, 10 sidor av kandin ska vara inlämnad om typ en vecka och jag har inte ens börjat. Är dock inte förvånad alls. Så det kommer jag ta tag i på onsdag efter tenten. Mitt största problem hela hösten med skolan har varit motivationsbrist. Min motivation har varit helt på 0. Har kommit fram till att det ända som hjälper är att bara börja med en sak. Så nu hjälper inte annat än att bita i det sura äpplet och göra det...
 
Annars då? Jag var i Iisalmi i några dagar, hade aldrig besökt stället förr. Stan var ganska liten, men rätt så mysig ändå. Var en natt på en villa, och det var såå mysigt där. Det var redan halft vinter där, en hel del snö på marken och det kändest mycket kallare där än vad de gör här. Det ända jobbiga var att jag många dagar kände att hela kroppen värkte och så hade jag huvudvärk, fick ändå som tur ingen feber. Det har blivit lite bättre nu, håller verkligen tummar och tår för att inte bli sjuk, för jag har inte alls tid med det nu.
 
Det är mycket med cheerleadingen nu eftersom FM-tävlingarna närmar sig. Vi tränar mycket och försöker få ihop ett bättre program till tävlingarna. Efter gårdagens träningar for jag ännu till gymmet på venyttely i 60 minuter.
 
 
 
Massagestolarna på gymmet, så avslappnande.
 
 
 
Före venyttely timmen hann vi ta en bild med Laura. Hehe. Idag då jag vaknade upp hade jag så fans ont i alla muskler, beror säkert på efter gårdagens stretchning. Otroligt hur musklerna kan bli så sjuka av att man stretchar dom ordentligt. Huh! Ska försöka göra det till en vana att varje söndag fara och stretcha.
 
 
 
Kvällen avslutades med tortilla och solsidan, Niksu hade jag som sällskap.
 
 
 
På TV kom filmen The Last Song och jag satt och grät då den är så sorglig.

Helgen i ett nötskal

Nu ska jag skriva lite om vad som hände ihelg. På fredag började jag dagen med lunch tillsammans med min bästa vän Gabi. Vi lunchade på Fondis, var jag tycker de har stans bästa lunch. Efter lunchen gick jag via butiken till stadshuset varifrån bussen startade mot Uleåborg. 


Bussresan gick ganska snabbt eftersom jag lyckades sova en stor del av resan. Jag är bra på att sova i tåg, buss, flyg.. Vilket jag tycker är en bra sak eftersom de går mycket snabbare att resa då.


Vi sovde på hotell Eden, och på lördag åt vi en riktig dunder frulle med Eve. Det bästa med att sova på hotell är nog frukosten!Efter frukosten åkte vi genast iväg till Ouluhallin, var tävlingarna ägde rum. 
Där var fixningen i full gång och jag försökte knäppa några bilder.Vi fick så fina cheerbows!På tävlingsplatsen fanns det också massa olika rosetter att köpa.

Tävlingarna gick bra, och vårt lag slapp vidare till FM-tävlingarna. I bussen på vägen hem gick de här kuha juttuna lite över, haha. Här är en av alla hundra bilder som någon av mina lagmedlemmar fixade ihop. Iron (vårt junior lag) slapp också vidare till FM-tävlingarna. 
Igår firade vi farsdag, hemma hos pappa. Kira hade fixat ihop en super god brunch. Jag och Josefina var super trötta efter helgen så vi tillbringade så gott som hela dagen på soffan.


Feelsen..


En gammal bild på mig och pappa från 1993. På eftermiddagen for vi ännu till mommo och moffa på kaffe. Senare mot kvällen var vi ute och gick med Niksu och Laura, och kvällen avslutades med chill på Penthouse. En fin helg har det varit! Så tacksam för alla fina människor jag har runt mig, ni är guld! 

Friyay

Imorgon är det igen fredag, veckan har gått super fort. Imorgon ska jag vakna tidigt och sköta undan en grej, sen ska jag fixa mig själv och packa, imorgon får jag äntligen träffa min fina bästa vän Gabi, som är en vecka i Vasa på loma, och på eftermiddagen åker vi med laget mot Uleåborg. Det kommer bli en hektisk men rolig dag. Ihelg är det FM- kvaltävlingar i Uleåborg. På lördag tävlar damlagen och på söndag juniorlagen. Jag ska försöka ta mycket bilder från tävlingarna och tävlingsresan. 


Platinum <3

Frågestundens svar

Sku du rekommendera karhunkierros? :)

 

 
 
 
Jag minns inte om jag svarat på den här frågan tidigare, men ja! Jag skulle rekommendera karhunkierros, det var super skönt att vara ute och vandra i naturen och andas in den friska luften! Det var så fin natur, och man tänkte inte på några bekymmer ute i skogen.
 

Hur många år har du studerat?

Mitt fjärde år började nu i höst på ÅA, och som bäst håller jag på att skriva kandin. (bättre sent än aldrig, haha!)

 

Vad vill du jobba med i framtiden?

I framtiden så vill jag jobba inom barnskyddet iallafall som det ser ut nu, mer exakt än så kan jag inte svara. Ett annat alternativ jag skulle kunna tänka mig att jobba med skulle vara på ett barnhem.

 

Är du med i cheerleading ännu?

Japp de är jag, och på fredag har vi tävlingar i Uleåborg.

 

 
 

Ett jobb du inte skulle kunna tänka dig att jobba med?

Jag skulle nog inte mera jobba i butik, iallafall inte i kassan. Jag tycker det är tråkigt och jag fick ont i skulderbladen och nacken av de. 

 

Var köper du dina kläder? :)

Jag köper mina kläder där var jag hittar såna som jag tycker om, kanske oftast i Aukia. Men gillar också H&M, Gina Tricot och Lindex. Det beror helt på.

 

Hur sminkar du dig till vardags?

 

 
 
Då jag sminkar mig till en vardag, använder jag oftast foundation, puder, solpuder och ögonbryns penna.
 

Vad studerar du och var?

Jag studerar socialpolitik på ÅA.

 

bästa resan du varit på?

 

Jag har varit på många bra resor, så det blir svårt att välja en. Men om jag måste välja en, så är det nog Ayia Napa 2009. Det var min första utomlands resa tillsammans med mina vänner, och jag tror den fiilisen är oslagbar. Vi hade bestämt oss för ett party resemål, och Ayia Napa såg vi utan tvekan som det bästa alternativet. Några äldre bekanta hade varit på Ayia Napa förr och de berättade för oss att det var grymt. Jag fyllde 17 år på den resan, så fick också fira min första födelsedag utomlands, allting var nytt, vi var unga och var inte rädda för någonting. Vi köpte VIP-pass och i det ingick typ en fest varje dag. Så det blev fest för hela slanten! På den resan gjorde jag också min första tatuering tillsammans med min bästa vän Lillis. Jaa det var på alla sätt en helt grymt kul vecka, som jag aldrig kommer glömma!
 
 
 
 
Två bilder från resan!
 
Favorit höstoutfit?
 
Till mina favorit outfittar på hösten hör nog halsdukar och mysiga koftor.
 
 
Vad har du för framtidsplaner?
 
Jag är inte så bra på att planera, heh! Men mina planer just nu är att få studierna undan iallafall som prioritet 1.
 
 

Vad är ditt drömresemål?
 
Två ställen som jag alltid har velat åka till är Capri (en ö som hör till Italien) och Hawaii.

Vad söker du efter i en potentiell boyfriend?
 
En potentiell boyfriend ska till sättet vara: pålitlig (super viktigt), snäll, ge uppmärksamhet, vara kärleksfull, och vara rolig med bra humor. Till utseendet ska han helst vara lång och se bra ut. Men personligheten är nog ändå viktigast!

Var ser du dig själv om 10 år?
 
Om 10 år är ag 33 år, ja då hoppas jag att jag har ett jobb som jag trivs med och egen familj.
 

Hur ser en träningsvecka ut för dig?
 
Ingen träningsvecka ser aldrig nästa likadan ut. Fyra dagar i veckan har vi cheerträningar 2 timmar åt gången. Där på är jag ofta på lenkki med någon av mina vänner, någon kväll i veckan. Och sedan har jag några favorit timmar på gymmet som jag brukar gå på som spinning, bodyattack,  bodystep, bikinibootcamp, och core typ. Med alla dessa timmar hinner jag oftast inte när vi har träningar så många gånger i veckan. Men om jag jobbar mindre, och beroende på träningstider så får jag nog alltid in gymmet minst 3 gånger i veckan. Försöker ofta en dag också träna ben och armar enligt programmet som min PT lagade åt mig, men på senaste tiden har jag helt enkelt inte hunnit. Och 1-2 dagar har jag vilodag och gör ingenting annat än en lätt promenad typ.
 
 

 

 

 


Halloween

På både fredag och lördag blev det halloween firas. På fredag firade vi med middag hos Eskolats och på lördag med tjejerna hos Ina! På lördag blev det inga bilder alls, och på fredag tog jag några på mig och Janina.
 
 
 
 
Vad gjorde jag annat på helgen? Jag var på spinning på lördag morgon, åt god mat, agerade coach åt mitt kommande lag, hängde med familjen, jobbade lite, och fick besök från Iisalmi. En toppen helg med andra ord!
 
 
 
 
Den nya veckan har börjat på bästa sätt, igår var en härlig chilldag med bland annat god mat och bra sällskap, och på kvällen hade vi öppna träningar, var det var en del folk och såg på.
 
Idag provade jag på Pilates för första gången och det var ganska tungt för de djupa musklerna, nu som bäst sitter jag på bibban och ska snart ta itu med skoluppgifter. Tänkte att jag måst uppdatera bloggen lite först, min macbook har varit jobbig på senaste tiden och jag har haft svårt att föra över bilder till datorn, så resebilder kommer antagligen i något skede. På frågestunden har jag börjat svara lite också!
 
 
 
De går bra nu..

RSS 2.0